Πτυχίο: PhD
Έτος: 1989
Ίδρυμα: Παν. Toledo, Η.Π.Α.
Τμήμα: Χημείας
Πτυχίο: B.S.
Έτος: 1985
Ίδρυμα: Παν. Ιωαννίνων
Τμήμα: Χημείας
Τμήμα Χημείας
2020 - σήμερα | Αν. καθηγητής, Τμήμα Χημείας, Π.Ι. |
2016- 2020 | Αν. καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Π. Αιγαίου |
2010 – 2016 | Επ. καθηγητής, Τμήμα Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Π. Αιγαίου |
2001 – 2009 | Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδιοκτήτης, ΣΥΝΘΕΣΗ Συμβουλευτική, Ιωάννινα |
2006 – 2009 | Διευθύνων Σύμβουλος & Συν-ιδιοκτήτης, PASKAL φαρμακευτικά προϊόντα φυτικής προέλευσης, Ιωάννινα |
1998 – 2002 | Σύμβουλος ανάπτυξης, Enterprise Oil Company, UK |
1996 – 2000 | Διευθύνων Σύμβουλος BIC Ηπείρου |
1994 – 1995 | Σύμβουλος ανάπτυξης, Carlisle Plastics Europe |
1990 – 1993 | Επισκέπτης καθηγητής, Τμήμα Χημείας, πανεπιστήμιο Toledo, ΗΠΑ |
1989 – 1990 | Post Doc, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Toledo, ΗΠΑ |
1. «A Novel Innovation Management Process: For applications in fields such as Food Innovation» D. Skalkos, International Journal of Innovation Science, 4(4), 245-258, 2012.
2. «Smart specialization for regional development: The innovation strategy of the future for the Region of West Macedonia» E. Samara, P. Giourka, I. Bakouros, D. Skalkos, S. Makridis, Int. J of Technology Innovations & Research. 6, 1-20, 2013.
3. «Innovative agrifood supply chain network: Leading to traditional, “back to the future”
foods» P.C. Sakali, D. Skalkos, Int. Journal of Business Science and Applied Management, 11(2), 24-33, 2016
4. «Effectiveness of Regional Innovation Actions: Cases from Small, Low-Innovative Regions»
E. Samara, K. Galanakis, I. Bakouros, D. Skalkos, J. Knowledge Econmy, 1-34, 2018.
5. «An audit of innovation drivers: some empirical findings in Greek agri-food firms» D. Kafetzopoulos, D. Skalkos, European Journal of Innovation Management, 22(2), 361-382, 2019.
6. «The relationship between EFQM enablers and business performance: The mediating role of innovation» D. Kafetzopoulos, K. Gotzamani, D. Skalkos, Journal of Manufacturing Technology Management, 30(4), 684-706. 2019.
7. «Valorization of fruits by-products to unconventional sources of additives, oil, biomolecules and innovative functional foods» Dimou C, Karantonis HC, Skalkos D, Koutelidakis AE. Curr Pharm Biotechnol. 20 (10), 776-786, 2019.
8. «Innovation dimensions and business performance under environmental uncertainty», Kafetzopoulos D., Psomas E., Skalkos, D., European Journal of Innovation management, 2019.
9. «Developing and validating an innovation driver’s measurement instrument in the food sector» Kafetzopoulos, F. Vouzas, and Skalkos, D., British Food Journal, 122(4), 1199-1214, 2020.
10. «Advanced food products prepared through academic and industry collaboration» D. Skalkos, International Journal of Innovation and Economic Development, 6(5), 7-14, 2020.
1. «ΑΓΡΟΤΑΥΤΗΤΑ: Ταυτοποίηση και ενίσχυση ανταγωνιστικότητας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα» Interreg Ελλάδα – Κύπρος 2018-2019, Ανάδοχος: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εταίρος Πανεπιστήμιο Αιγαίου, επιστημονικός υπεύθυνος για το Πανεπιστήμιο Δ. Σκάλκος: Διάρκεια έργου 2018 – 2021
2. «EPIMILK: Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και πιστοποίησης της αλυσίδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων από βελτιωμένες φυλές αιγών προσαρμοσμένες στην ημιορεινή περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου», ΕΣΠΑ Ήπειρος 2014-2020, Ανάδοχος: Αναπτυξιακή Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου εταίρος, επιστημονικός υπεύθυνος για το πανεπιστήμιο Δ. Σκάλκος, Διάρκεια έργου: 2018- 2021 .
3. «ACRYLESS: Υποστήριξη και μεταφορά τεχνογνωσίας για την παραγωγή αλεύρου σίτου με μειωμένη ασπαραγίνη και αρτοσκευασμάτων με μειωμένο ποσοστό ακρυλαμιδίου», Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014 – 2020, Ανάδοχος: Εταιρεία ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Α.Ε., Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως υπεργολάβος, επιστημονικός υπεύθυνος για το πανεπιστήμιο Δ. Σκάλκος, Διάρκεια έργου 2020 – 2022.
4. «FUNDISH: Δημιουργία Καινοτόμου λειτουργικού εδέσματος», Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014- 2020, Ανάδοχος εταιρεία ΒΙΟΦΛΩ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου εταίρος του έργου, επιστημονικός υπεύθυνος για το πανεπιστήμιο Δ. Σκάλκος, Διάρκεια έργου 2020 – 2022.
5. «ΕΛΙΑΞΙΑ: Παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ελιάς για δημιουργία προστιθέμενης αξίας», Δυτική Ελλάδα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, Ανάδοχος: Εταιρεία επεξεργασίας ελιών ΑΜΑΛΘΕΙΑ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως υπεργολάβος, συμμετοχή στην ομάδα έργου Δ. Σκάλκος , Διάρκεια έργου 2019-2021
6 «ΤΥΡΕΛΑΙΑ: Δημιουργία λειτουργικών αλειφόμενων τυριών εμπλουτισμένων με εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από τη Δυτική Ελλάδα» Δυτική Ελλάδα ΕΣΠΑ 2014-2020, Ανάδοχος: Τυροκομείο ΑΜΦΙΓΑΛ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως υπεργολάβος συμμετοχή στην ομάδα έργου Δ. Σκάλκος, Διάρκεια έργου: 2019 - 2020